Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions
 Vols canviar la mida? A  A  A
Et trobes a:  Portada

Nuclis de Població

ALBIÓ

Es troba a la carretera que va de Santa Coloma de Queralt a Vallfogona de Riucorb, a uns 3 km de Llorac. Emplaçat damunt d'un tossal i a la dreta del riu Corb.
La població fou domini dels templers i més tard dels hospitalers. L'església de Sant Gil d'Albió és un notable edifici romànic de transició al gòtic.
El molí d'Albió era un molí fariner medieval de construcció massisa del s. XIII.
A Albió es pot visitar la formatgeria Sant Gil d'Albió. És una empresa familiar dedicada a l'elaboració de formatges artesans, de producció limitada. Busquen la màxima qualitat en els seus productes i la seva especialitat és el formatge Garrotxa.


MONTARGULL

A la part oriental i en un camí que surt a mà dreta de la carretera que va de Santa Coloma de Queralt a Talavera, es troba l'antic poble de Montargull, avui en dia despoblat i situat al cim de la serra del mateix nom. El s.X pertanyia a la família Queralt, els quals cediren el castell a un grup de famílies perquè colonitzessin la zona.
L'església de Sant Jaume de Montargull és romànica.


LA CIRERA

Situat a uns 3,5 km de Santa Coloma de Queralt, en direcció a Vallfogona de Riucorb, en una cruïlla que surt a mà dreta i arriba a la Cirera en uns 2 km.
A mitjan s. XII, Guillem de Cirera, amb consentiment del bisbe de Vic, va donar l'església del poble als Hospitalers. El s. XIV pertanyia als Alenyà de Montblanc i el s. XVII constava com a baronia de Dalmau d'Ivorra.
L'església de Sta. Maria, gòtica reformada, és un bon exemple de la construcció religiosa d'aquestes contrades.


RAURIC

Situat a la dreta de la carretera que en 4 km surt de Santa Coloma a Vallfogona. S'hi troba la font de Rauric, on neix el riu Corb.
L'església, dedicada a Santa Fe, fou sufragània de la de Montargull i les dues van pertànyer al bisbat de Vic fins al 1957, any en què passaren a l'arxidiòcesi de Tarragona.